mandag 20. juli 2009

Kutt Stortingslønna!

Masse aviser melder i dag at Stortingspolitikere får dobbelt opp med diettpenger når de er på reise. Ikke nok med at de på toppen av Stortingslønna får diettpenger for å spise i den subsidierte Stortingskantina, men i tillegg får de ekstradiett når de er ute og reiser... Nok et eksempel på at Stortinget fikser seg sjøl Storflotte løsninger, som ikke tåler dagslys særlig godt.

SV har tidligere vært ute og ønska å fjerne hele dritten, og nå gjentar vår parlamentariske leder det ønsket. Men får han de andre partiene med på det? Neida. Høyre og Venstre og Arbeiderpartiet er Storfornøyde med ordninga si, de.

Ærlig talt. Folkevalgte bør ha lønn som folk flest.

Med nesten 700.000 kr i årslønn, og masse forskjellige frynsegoder i tillegg, OG Norges mest gullkanta pensjon, kommer Stortingsrepresentanter betydelig bedre ut enn vanlige arbeidsfolk. Men vi trenger ikke politikere som er del av et høytlønna mindretall av befolkninga. Tvert i mot trenger vi folkevalgte som lever som vanlige folk.

Lavere Stortingslønn kunne kanskje dessuten medvirka til at det ble mindre attraktivt å sitte så mange perioder på Stortinget. Det er et demokratisk problem at så mange sitter både 4 og 5 perioder. Etter 20 år på Stortinget er man mindre skikka til å representere velgerne. Å labbe rundt i Stortingkorridorer og spise subisidiert mat som de får dekt inn gjennom doble godtgjørelser ligner lite på det livet arbeidsfolk i Norge, og dermed den jevne velger, har å forholde seg til.

Fjern dietten og kutt i Stortingslønna. Folkevalgte bør ha lønn som folk flest. Og kast traverne ut av Stortinget når de har sittet for lenge. Vi trenger folkevalgte som representerer vanlige folk, ikke en overpriviligert politikerklasse.

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Bra innlegg. Gode ledere/folk fortjener høy lønn. Hvordan måles egentlig stortingspolitikere? Finnes det noen resultatoversikt over hva ulike politikere har fått utrettet på Stortinget?

    KP
    http://valgprat.no

    SvarSlett