lørdag 18. juli 2009

EU skaper nytt kaos for de blå


Et desperat Høyre på 12 prosent prøver nå å løfte EU-debatten, i håp om at det skal minne borgerskapet om at FrP ikke er noe trygt alternativ for alle de som ønsker norsk EU-medlemskap.
Henrik Asheim, leder i Unge Høyre, benytter anledninga til å skape ytterligere kaos på borgerlig side. For mens Erna Solberg har brukt månedsvis på å overbevise velgerne om at en stemme på Høyre er garantien for en borgerlig regjering, sier Unge Høyre-lederen nå krystallklart:
- Høyre kan ikke sitte i en regjering som legger EU-saken død. Dersom det skulle bli resultatet av en regjeringserklæring vil Unge Høyre anbefale Høyre å bryte ut av samarbeidet og gå i opposisjon.
Hvem er det da Høyre skal få med seg i den borgerlige regjeringen? KrF er i mot EU, Venstre vegrer seg for å ta et standpunkt, og FrP nekter demonstrativt å mene noe som helst om EU. Herregud, for ei suppe.
Men er det en ting Solberg og Asheims utspill bør tvinge fram, så er det en avklaring fra FrP. Det er patetisk at landets nest største parti tror de kan la være å ta stilling til dette livsviktige spørsmålet for Norge.
FrP og Høyre skylder velgerne en avklaring. Blir det ny EU-søknad med en borgerlig regjering?
Og blir det i det hele tatt noen borgerlig regjering om det blir et borgerlig flertall? Eller skal Høyre lytte til Unge Høyre og sørge for at Stoltenberg får styre uansett hvor mange som stemmer Høyre, fordi FrP ikke tør å ta et standpunkt?

5 kommentarer:

  1. Kaoset når nye høgdar. Fantastisk...

    SvarSlett
  2. Det blir nye fire år med de rødgrønne.

    Tenker rikingene allerede pakker koffertene sine, for nå skal de som blir igjen flås!

    Det blir nok en jevn strøm av grundere og investorer ut av landet.

    Fantastisk...?

    SvarSlett
  3. Som sosialister flest er du ikke oppdatert på reell fakta: I dag kom det enda et utspill fra Erna Solberg om at hun åpner for folkeavstemning for EU-medlemskap, som er nettopp det Frp også står for (og som er det mest demokratiske valget). Dermed er Høyre og Frp enige om det, og "kaoset" er ikke så mye til kaos likevel.
    Personlig vil jeg si at det er godt gjort av Erna, da det er flere av oss i Høyre som er mot EU-medlemskap. Men uansett, avklaringen er fremme: det blir folkeavstemning og EU-debatt med H+Frp i regjering, med en eventuell EU-søknad etterpå. Er ikke vanskeligere enn så.

    SvarSlett
  4. Hvorfor har ikke rikingene allerede reist Fredrik? Det blir ikke spesielt store skatteendringer i neste periode.

    Til Amit:
    Fint om du kunne dokumentere påstanden om at sosialister flest ikke er oppdatert på reelle fakta.

    SvarSlett
  5. Se Farsund Avis om denne saken
    http://www.farsunds-avis.no/artikkel.asp?Artid=47557

    SvarSlett