fredag 5. februar 2010

Rått propagandaspill og grove løgner fra NHO Service!

har Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm latt seg lure av NHOs grove propagandaspill og avblåser sjukepleierstreiken. Det er en skam!

I ettermiddag har NHO Service gått til det utrolig drastiske skritt å gamble med kreftpasienters helse for å tvinge fram tvungen lønnsnemd, sånn at de skal kunne få fortsette å utnytte sjukepleierne og tjene store penger på bekostning av sjuke og arbeidsfolk.

Mens NHO Service har hevdet at pasientsykehuset ved Haukeland må stenges fordi sykepleierne går ut i streik, og at Sykepleierforbundet har nektet å innvilge dispensasjonssøknaden fra NHO, så har Sykepleierforbundet en totalt annen versjon.

- Vi har innvilget dispensasjon for samtlige vakter slik at sykepleiefaglige oppgaver overfor pasientene på hotellet kan ivaretas. Dette har NHO Service avslått, sier Lisbeth Normann.

Streiken rammer kun utføring av administrative oppgaver, ikke det sykepleiefaglige. Det betyr med andre ord at sykepleierne ikke får anledning til å sitte i resepsjonen, utføre kontoroppgaver og andre merkantile oppgaver.

- Vi gir full dispensasjon for å overvåke pasienter etter behandling og ellers gi dem medisiner og annen behandling, sier Normann, i en pressemelding på NSFs nettsider.

NHO har også løyet om hvilke funskjoner som faktisk utføres på pasienthotellet. Mens Petter Furulund i NHO Service uttaler at "- Mange tror at et pasienthotell er et sted der folk hviler ut etter fødsler, men det er mye mer enn det. Kreftpasienter vil gå glipp av livgivende behandlinger som stråle, cellegiftskurer og lignende" er virkeligheten en helt annen.

Som Lisbeth Normann sier i NSFs pressemelding:

- Vi understreker at pasientene ikke får utført selve behandlingen på pasienthotellet. Behandlingen foregår på sykehuset. På hotellet blir de overvåket etter behandlingen, og nettopp for å ivareta det helsefaglige aspektet, har vi innvilget samtlige dispensasjonssøknader på alle vakter som vi har fått fra NHO Servise, sier Lisbeth Normann.

Jeg er i sjokk over at piratsektoren i helsevesenet så åpent bruker LØGNER som middel for å kunne opprettholde elendige arbeidsforhold i helsesektoren, og ikke minst for at de er villige til å skyve kreftpasienter foran seg for å få det som de vil. Og jeg skammer meg over at Arbeidsministeren fra min egen regjering går på limpinnen!

Dette er hva vi får når vi slipper private til i helsesektoren: En grov umoral fra hvitsnipper som ikke har annet for øye enn å tjene penger, også på kant med loven om så må til.

Og jeg må si at jeg blir sittende med spørsmålet: Hva må egentlig til for at kvinnfolk i dette landet skal få den lønna de fortjener? Når streikevåpenet blir møtt med denne typen uredelighet, og politikerne ikke viser annet enn ettergivenhet, tafatthet og uvilje...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar