mandag 30. november 2009

Nok krigspropaganda!


Flere norske medier, som VG, Dagbladet og TV2 melder i dag at det er flertall for norske soldater i Afghanistan, og viser til en fersk undersøkelse fra Sentio. Problemet er at det ikke stemmer.


Det undersøkelsen fra Sentio faktisk viser er at det nå er flere som er i mot at norske soldater skal være i Afghanistan, og at det norske folket er splittet på midten. Undersøkelsen viser at 43,5 prosent av de spurte mener Norge fortsatt bør ha soldater i Afghanistan, mens 41,6 prosent er i mot. Det er små endringer fra forrige måling i mars, men nei-siden styrker seg mest.

Likevel melder norske medier at det er flertall i folket for norske soldater i Afghanistan, og at konsensuslinjen i norsk utenrikspolitikk har fått gjennomslag. Nå er jeg lei av at mediene manipulerer fakta og tier ihjel nesten halve Norges befolkning!


Stadig flere nordmenn ser forbi krigspropagandaen. Vi ser at USA og NATOs forsøk på å skaffe seg kontroll over Afghanistan gjennom å drepe sivile afghanere, alliere seg med brutale krigsherrer og egge afghanere til å kjempe mot hverandre aldri vil skape fred i Afghanistan. Og 4 av 10 mener at norske soldater nå må trekkes ut av Afghanistan.

Flere medier tar også i bruk overskrifta "Nordmenn støtter krigen". Det er også på kant med hva vi kan tolke ut av Sentio-undersøkelsen. Gang på gang har vi nemlig sett at prosentandelen som svarer ja på spørsmål om norske soldater bør være i Afghanistan, slik Sentio nå har spurt om, ligger langt høyere enn de som svarer ja dersom spørsmålet er om de støtter krigen i Afghanistan.


Det er skandaløst at norske medier spiller på lag med krigsforkjemperne og gjør seg til tjenere av Norges krigføring og regjeringas okkupasjonspolitikk. Jeg har nå sendt mail til både NTB, Dagbladet, NRK VG og TV2 og utfordra dem til å kutte ut krigspropagandaen.

3 kommentarer:

  1. Vi ønsker Taliban hjertelig velkomne tilbake i Afghanistan og møtes til steining i morgen kl 10.
    Takk for det.

    SvarSlett
  2. takk for innlegg! kunne ikke vært mer enig. hadde det vært 50/50 dekning av krigen (for/imot) i media, og man hadde fått se lidelsene til afghanske sivile, hørt intervjuer med fredsforkjempere som malalai joya og andre, istedet for støres hakkete plate, ville meningene i folket speilet seg annerledes også. 43% mot 41% er basert på den ekstremt ensidige informasjonen som blir presentert av samtlige landsdekkende medier...

    vet du om det er planlagt noen demonstrasjon mot afghanistankrig under obamas besøk, forresten? eller ellers? vanskelig å ikke føle seg hjelpesløs - hva gjør du for å fremme freden? (utenom denne utmerkede bloggen!) forslag? takk!

    SvarSlett