fredag 6. november 2009

Jaggu sa jeg mistillit

Mens Torbjørn Røe Isaksen er mot bedre seksualundervisning fordi det oser av mistillit mot foreldre (!) er hans Høyre-kollega Sylvi Graham mot at arbeidsløs ungdom som ikke har rett til arbeidsløshetstrygd skal få penger på sosialkontoret, for som hun sier:

"Man må ut i arbeidslivet, lære seg arbeidslivet og skaffe seg noe på sin CV. Det er jo rett og slett å ikke ta ungdom på alvor å la dem gå passivt hjemme og ta i mot sosialhjelp."

Hallo? Du skal ikke få ta i mot sosialhjelp mens du er arbeidssøker, fordi du heller burde vært ute og fått deg noe på CV'en?

Jeg er så lei av virkelighetsfjerne og overformynderske høyrefolk. Har de ikke hørt om finanskrisa? Skjønner de ikke at det er vanskelig å få seg en jobb og at man blir fryktelig fattig når man ikke får arbeidsløshetstrygd? Har de ikke hørt om seksuell trakassering, kjønnsykdommer eller at sex handler om mer enn å treffe hullet? Skjønner de ikke at det er greit at det ikke er foreldrene dine som skal lære oss om det?

Vi trenger ikke politikere som mener de skal frata oss sosialhjelpa og pålegge foreldra våre å lære oss opp i sex. Uff.

1 kommentar:

  1. Du synes tydeligvis at det er flott at en stor andel av den unge befolkningen går passivt hjemme og mottar trygd - når de kunne ha vært ute og gjort nytte for seg i arbeidslivet og samtidig skaffet seg verdifull arbeidserfaring som kan gi de bedre sjanser for jobb senere.

    Desverre er det den virkeligheten som du skaper som gjør at vi har verdens høyeste andel av arbeidsføre mennesker på trygd.

    Vi trenger ikke politikere som deg.

    SvarSlett