torsdag 29. januar 2009

Se opp for facistene - to be continued


Italias president Silvio Berlusconi er igjen ute på dypt vann.

Angivelig for å bekjempe den økende kriminaliteten i Italia, har han bestemt at 30.000 soldater skal ut i gatene i landets store byer. For å unngå reaksjoner mot det skremmende og fascistiske som ligger i dette forslaget, skyver Berlsuconi kvinnene foran seg for å argumentere for militariseringa.

To grove voldtekter er nemlig i følge Berlusconi bakgrunnen for avgjørelsen. Det bør vel skurre i flere kvinneører. Min erfaring tilsier at det nok er noe annet som egentlig ligger bak, når en mann som Berlusconi plutselig viser handlekraft for å gjøre noe med vold mot kvinner.

Men Berlusconi uttalte seg så provoserende, at fokuset ikke ble liggende på å reise disse spørsmålene. Berlusconi sa nemlig, etter å ha forklart at soldatene skulle beskytte kvinnene, men at han ikke kunne garantere at de nå kunne føle seg trygge:

- Det er ikke mulig å utplassere en styrke som er stor nok til å forhindre alle voldtekter. Vi ville vært nødt til å ha en enorm mengde soldater, fordi kvinnene våre er så vakre.

Hallo?!

Hva er det han prøver å si om italienske menn?! At de ikke kan styre seg og oppføre seg som folk?
Og hva sier det om statsministerens syn på voldtekt?! At det egentlig er helt forståelig og ok, for de pene kvinnene har sjøl skylda siden de ser så bra ut?!

Makan til primitiv høyrefascist...

Men egentlig er jo ikke det mest skremmende i denne saken at Berlusconi rettferdiggjør voldtekt og beskylder italienske menn for ikke å kunne styre sine drifter. Det er vel neppe noe nytt.

Hakket mer skremmende er militariseringa Berlusconi har satt i gang. Men det kommer jeg tilbake til i en senere post.

2 kommentarer:

  1. Kva med å sjå opp for fascistane innanfor eigne landegrenser, eller nærare bestemt i regjeringa (jf. http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090130/OLEDER/817142528)? Kvifor har SV halde kjeft om dette?

    SvarSlett
  2. Berlusconi kan ikkje seie høgt at han er på mafiajakt. (Draumescenario.)

    SvarSlett