tirsdag 13. januar 2009

Alle midler i bruk


Israels massakre og krigsforbrytelser i Gaza fortsetter. På alle fronter, og med alle midler. Også i Norge merkes det. SU opplevde det ubehagelige i å få Facebook-gruppa vi oppretta for å stanse massakrene og utvise Israels ambassadør fra Norge hacka. Demonstrasjonsarrangører i Arendal har fått drapstrusler fra et israelsk mobilnummer. Og verre, jeg har snakka med norskpalestinere som har mista flere familiemedlemmer i denne krigen, enn det Israel har gjort totalt.

Men de stikkene som når oss her i Norge gir bare en liten pekepinn på hva palestinerne på Gaza går igjennom. Det meldes nå om at Gaza brukes som testlaboratorium for nye, folkerettsstridige våpen. Jerusalem Post melder om at framtredende israelere ikke syns det holder. Israels 5.største parti tar til orde for angrep tilsvarende USAs atombomber mot Japan, en anerkjent rabbiner sier teppebombing er tingen, og at drap på 1 million palestinere kan forsvares om det gir Israel sikkerhet.

Dette er bare helt for jævlig.

Da er det imponerende at Electronic Intifada kan melde om en sak fra Gaza som får oss til å trekke på smilebåndet. De gjengir en samtale der deres reporter lykkes med å drive gjøn med den israelske hærens tipstelefon, etter at Israel i forrige uke slapp løpesedler over Gaza for å søke etter palestinske kollaboratører.

På tross av de overgrep palestinerne utsettes for klarer faktisk noen å holde motet oppe. Takk.

4 kommentarer:

  1. Lars viste meg den rapporten, det er bare helt herlig! Utorlig sterkt å klare å finne noe humoristisk i en slik situasjon.

    SvarSlett
  2. Hei igjen Mari!
    Sitater tatt ut av kontekst, visse av dem fra irrelevante personer i Israel er ikke særlig tunge argumenter. Meningsytringer fra leger med ekstreme synspunkter og en klar ideologisk interesse i saken, er ikke heller egnet til å overbevise. Du nevner i et tidligere innlegg i bloggen din at du liker å se ting i perspektiv. Den sammensetningen av kilder du har valgt ut ovenfor vitner ikke om et spesielt bredt perspektiv. Det eneste som jeg kan være enig med deg i, er at det er masse lidelse i Gaza for øyeblikket. Folket der går gjennom enormt vanskelige tider og det bør være i alles interesse å få slutt på dette så fort som mulig.
    Roar

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett