tirsdag 1. juni 2010

Heia LO!


Det er mange grunner til å heie på LO om dagen. En av dem er at masse supre damer (og supre menn) er ute i streik og streiker for likelønn. Det støtter vi i SU helhjerta opp om.

En annen grunn er at de i dag har vedtatt en utmerka uttalelse som sier klart og tydelig til den norske regjeringa hva som må gjøres i møte med Israels totale forakt for folkeretten.

LOs representantskap med Roar Flåthen på toppen krever at den norske ambassadøren til Israel hentes hjem, og at oljefondet trekker seg ut av alle israelske selskaper. Det handler om å sette makt bak kravene og vise at Norge ikke vil finne seg i at Israel viser forakt for folkeretten, angriper fremmede skip i internasjonalt farvann og dreper sivile fredsaktivister. Et viktig vedtak fra LO.
Det er grunn til å forvente at det snart kommer sterkere reaksjoner fra den norske regjeringa. I Sverige har Socialdemokraternas statsministerkandidat Mona Sahlin vært krystallklar. Hun mener at Israels angrep på nødhjelpskonvoien må føre til at EUs frihandelsavtale med Israel suspenderes og at Sverige trekker hjem sin militærattache i Israel.

Nå er det Jens og Jonas' tur til å ta stafettpinnen videre.

14 kommentarer:

  1. Hamaz er i krig med Israel. Israel har innført blokade av havner i Gaza. Israel advarte skipene om at de er iferd med å begi seg inn i et krigsområde og at de derfor ville bli bordet. Alle skipene utenom ett lot seg stoppe uten bruk av vold. Dette ene skipet nektet stoppe etter flere advarsler. Bordingsmannskapet ble angrepet fra første sekund av Tyrkiske "fredsaktivister".
    Soldatene var bevæpnet med paintball gevær til crowd control og pistol til selvforsvar. Aktivistene lynsjet soldatene og tok fra dem en eller flere pistoler. Soldatene forsvarte seg.

    På tide du stokker kortene her slik at du kan få et riktig bilde av hendelsesforløpet av denne episoden.

    SvarSlett
  2. Takk kristoffer. Dette er tullete Mali. Har du i det hele tatt sett videoene av hvordan de Israelske soldatene ble angrepet? Hadde de ikke forsvart seg ville de ble drept!

    SvarSlett
  3. Nå må dere bli voksne Joakim og Kristoffer.

    Etter deres logikk, som åpenbart er den samme som føres av den Israelske stat, kan man dermed gjøre følgende:

    - Ett av deres familiemedlemmer slår til en annen fyr....
    - Så tar denne med seg sine familiemedlemmer / kompiser og dreper hele famlien deres.

    - Han måtte nå få lov til å forsvare seg....

    SvarSlett
  4. Bacon, prøv heller denne versjonen: en overtallig gjeng forsøker å slå ihjel deg og din familie. Dette vil de klare med mindre du bruker våpen, hvilket du gjør ved å skyte mange nok voldsmenn til at gjengen ikke lenger forsøker å drepe ddeg og dine.

    Greit å være LITT renhårig, synes du ikke?

    SvarSlett
  5. Mali har nok sett bildebevisene etterhvert, men jeg tviler på at hun vektlegger etterrettelige fakta i denne saken. De går jo i Israels favør, og det kan man ikke ha noe av i hennes kretser. Der er det refleksiv uvilje mot Israel som gjelder.

    Lik Kristoffer skriver var det de heller aggressive "fredsaktivistene" som utløste volden. Heldigvis har ikke israelerne det som i Norge, der venstresiden har monopol på politisk vold.

    Det blir også tåpelig å skulle fremstille Ships to Gaza som et slags humanitært initiativ. Hadde dette handlet om å få frem nødhjelp så hadde kapteinene på båtene akseptert FNs foreslåtte løsning: å losse lasten i israelsk havn for inspeksjon, deretter ville denne bli sendt til Gaza. Israel sa ja, provokatørene ombord sa nei.

    Dette vil selvsagt ikke Mali eller andre på ytterste venstre erkjenne, men trøsten er at de selvsagt vet med seg selv at dette var en ren provokasjon.

    Ellers morsomt å se hvordan man forsøker å endre meningen av likelønn til å være lik lønn mellom ulike yrker - uavhengig av akademiske krav (ref. sykepleier vs. ingeniør). For likelønn i ordets rette betydning har vi selvsagt allerede, det er f.eks ingen mekanismer som bestemmer at en kvinnelig ansatt i Statoil skal tjene mindre enn enn manlig ansatt i samme rolle. Skulle likt å se den persnalhåndboken.

    Märtha hadde rett hele tiden, men det er forøvrig ikke noe nytt.

    SvarSlett
  6. Herregud Baard, du er jo en reispikka nazist;
    "overtallig gjeng"...

    Er jo værre argumentasjon enn nazistene brukte for å kvitte seg med jødene i midten av forrige århundre....

    ... skremmende...

    SvarSlett
  7. "dette er piratvirksomhet" skrev Mali i en tidligere post, og messer her videre om brudd på folkeretten. Siden hun åpenbart ikke aner hva hun snakker om, her er noen fakta:

    "U.N. Convention on the Law of the Sea
    Piracy consists of any of the following acts:
    (a) any illegal acts of violence or detention, or any act of depredation, committed for private ends by the crew or the passengers of a private ship or a private aircraft".

    Det israelske forsvaret er ingen privat organisasjon, så Mali tar skammelig feil i sin oppfattelse av gjeldende folkerett og piratvirksomhet.

    "San Remo Manual on International Law Applicable to Armed Conflicts at Sea
    67. Merchant vessels flying the flag of neutral States may not be attacked unless they:
    (a) are believed on reasonable grounds to be carrying contraband or breaching a blockade, and after prior warning they intentionally and clearly refuse to stop, or intentionally and clearly resist visit, search or capture."

    Enda en av Malis vrangforestillinger om folkeretten er avslørt.

    Hvorfor ta råd fra Mali, som bare lar følelsene løpe av seg, som messer nymoralisme og har en mistenkelig ensidighet i kompliserte og delvis religiøse konflikter?

    SvarSlett
  8. Hehe, der kom Hitlingen i mangel på noe bedre. Føler meg ikke særlig truffet når en slik beskyldning fremsies av en med rødbrun politisk kulør.

    Men de var overtallige, bildene taler for seg selv:

    http://www.youtube.com/user/idfnadesk

    Sammenlikn så med kommentaren til Line Khateeb, leder for Palestinakomitéen, i nettreff i db.no:

    "...bildene fra Al-Jazeera og Tyrkisk TV viser at folkene på båten heiste
    det hvite flagget... bildene viser tydelig at dem som var med båten ikke
    hadde våpen og prøvde å roe ned. Om noen gjorde motstand mot de israelske
    soldatene som ulovlig bordet båten kan godt være..."

    I en annen sammenheng ville dette vært rent komisk. Har i utgangspunktet ingen sterke meninger om denne saken, men det er fascinerende å se hvordan enkelte er villige til å lukke øyenene for realiteten, i blind lojalitet mot egen sak. Det er hva griseflesk som deg egentlig bør bli skremt av.

    SvarSlett
  9. Ta en titt på disse videoene hvis du ikke allerede har gjort det. Videoene viser bruk av kniver, jernstenger, og andre div. gjenstander brukt som våpen. Det viser tydelig at "fredsaktivistene" er de som angriper Israelske bordingsmannskap. Det er hyklersk å se media og politikere legge skyld på Israel i denne episoden.

    http://www.youtube.com/watch?v=qKOmLP4yHb4

    http://www.youtube.com/user/idfnadesk#p/a/u/1/gYjkLUcbJWo

    http://www.youtube.com/user/idfnadesk#p/a/u/0/bU12KW-XyZE

    http://www.youtube.com/watch?v=mFGuwUGaI9o&feature=player_embedded

    Knivangrep:
    http://www.youtube.com/watch?v=buzOWKxN2co&feature=player_embedded

    Hele angrepet på bordingsmannskapet som nettop har landet i båten:
    http://www.youtube.com/watch?v=0nRbcwnp-l8&feature=related

    SvarSlett
  10. Ai ai ai, Kristoffer - du må ikke ta illusjonen fra mennesker..

    Khateeb/Mali/Solhjell og andre ususal suspects = vår egen Comical Ali? Virkelighetsfornektelsen leve!

    SvarSlett
  11. Det er utrolig at det er mulig for dere å se helt bort fra folkeretten og forsvare Israels fryktelig grove forbrytelse mot folkeretten. Det er hevet over enhver tvil at dette er folkerettsstridig, noe som blant annet er bakgrunnen for at FNs sikkerhetsråd har fordømt bordingen.
    Å angripe fremmede lands skip i internasjonalt farvann er, som jeg også presiserte i forrige innlegg, mer å forstå som en krigshandling enn piratvirksomhet, så der skal jeg skal gi Yngvar rett.

    Om jeg skal komme med en sammenligning som er mer treffende enn Bacon sin vil jeg vise til følgende parallell:

    Du våkner midt på natta av at noen bryter seg inn i huset ditt. De har åpenbart ingen rett til å være der, og i det du ser en bevæpnet mann på kjøkkenet ditt tar du kjøkkenstolen over hodet og kaster den mot han. Det kommer flere bevæpnete menn inn på kjøkkenet, og plutselig kommer sønnen din/kona di og finner en kniv i kjøkkenskuffen og forsøker å unngå at de bevæpnede mennene overvinner deg. De bevæpnede mennene tar så sine geværer og dreper dere.

    Er det i orden fordi innbruddstyvene hadde rett til å forsvare seg? Er det du som er terroristen fordi du hadde en kniv i kjøkkenskuffen?

    Skjerp dere!

    SvarSlett
  12. Forresten, en ting til:
    Baard: FNs linje har vært klar i denne saken. FNs spesialrapportør for menneskerettigheter til de paletinske områdene har INNSTENDIG BEDT det internasjonale samfunn om å sende båter til Gaza nettopp for å bryte blokaden.

    Han kaller beleiringen av Gaza "en forbrytelse mot menneskeheten".

    Gjør verden en tjeneste: Dra til Gaza og se selv. Hvis flere visste hva Israel faktisk driver med tror jeg vi ville fått en langt mer matnyttig debatt som kanskje faktisk ville bidratt til å få en slutt på Midtøsten-konflikten. På en fredelig måte som ivaretar begge folks sikkerhetsbehov. Det er målet mitt, og det er grunnen til at jeg tar til orde for at folkeretten må gjelde også for Israel, og at grove folkerettsbrudd må sanksjoneres.

    SvarSlett
  13. Blokaden er ikke folkerettsstridig fordi Hamaz som er folkevalgt regjering er i krig med Israe. Det er en tilstand med krig der. Israel kan derfor utføre blokader. Dette er ikke folkerettsstridig.

    Trist er det, men du forventer vel ikke at Israel skal oppføre seg godtroende og naiv, som Nygårdsvold regjeringen i 1940? Folket på Gaza har valgt Hamaz, da kan de ikke forlange pose og sekk. Skal de være med på den leken må de tåle steken. Triste greier, helt enig med de som har sympati for folk som lider. Uansett, folkerettsstridig er det ikke.

    SvarSlett
  14. ....angående disse analogiene med innbrudd osv. Saken er enkel, forsøker man å angripe spesialsoldater kan man ikke forvente å overleve. Enkel problemstilling, liv eller død.

    SvarSlett