torsdag 14. januar 2010

Skjønnhetens pris


På Dagbladet lyser følgende overskrift mot meg i dag:

Bli vakker for under 100kr

Jeg kjenner at det gjør meg forbanna. Hvorfor skal Dagbladet fortelle meg, og alle andre jenter og kvinner, at vi ikke er vakre i utgangspunktet, og at det er penger som skal til for å bli det?

Det er noen som tjener store penger på å gjøre oss jenter usikre på oss sjøl. Mediene spiller en nøkkelrolle som nyttige idioter for en utrolig skadelig industri, i tillegg til reklamen som skjønnhetsindustrien selv betaler for.

Men skjønnhetsindustriens press på oss jenter har også sin pris. Skjønnhetstyranniet er det som tar flest liv blant unge jenter i Norge i dag.

Jeg vil oppfordre leserne mine til å bruke dagen i dag til å gjøre litt for å veie opp for den usikkerheten som media, reklame og skønnhetsindustri prøver å skape. Gi deres venninner og medsøstre et kompliment som får dem til å rette ryggen og gå verden smilende i møte i dag!

Ved å bygge opp om hverandre og gjøre hverandre tryggere og sterkere gir vi skjønnhetsindustrien et litt dårligere utgangspunkt for å ødelegge folks liv.

6 kommentarer:

  1. Fordi det er noen som liker å pynte seg.
    De har egen fri vilje og de velger å gjøre litt ekstra for å vise seg.

    Mange pynter seg. Noe av det lekreste er kanskje indiernes sarier. Tenk - det koster dem penger. Og de gjør det for å pynte seg for dem de er glade i.

    Uten dette ville vi alle gått rundt i Maodresser.
    Et mål for noen, avskyelig for de fleste.

    SvarSlett
  2. Selvsagt kan personer som vil pynte seg, gjøre så! For all del, alle liker å ordne seg på sin måte. Målet er ikke å hindre jenter(og gutter) fra å føle seg bra. Men i denne saken har det motsatt effekt for mennesker som blir påvirket.

    Mange reklamer velger å si hvordan du skal se pen ut, og hva du må gjøre for å oppnå det. I reklamene er ca alle jenter syltynn og har et perfekt symmetrisk ansikt og vakkert hår. Det vil være umulig for de fleste å kunne se slik ut. Men reklamene presenterer utseende på den måten at hvis man bruker penger på dette produktet så vil du se mye bedre og vakrere ut.

    Mange unge jenter tåler ikke dette presset. Denne tida er fokusert på å se best ut, være tynnest og mest populær. Mange er i omgangskretser der kle deg og se riktig ut, hvis ikke blir du utstøtt. Dette er ekstremt vanskelig for unge mennesker som ønsker å finne sin plass i dette samfunnet.

    Hvem skal bestemme hva som er vakkert med et menneske?

    SvarSlett
  3. Dette har ikkje noko med fri vilje til å pynta seg å gjera, men ein industri som aktivt går ut for å gjera folk usikre på seg sjølv og deira kroppar. Kva er resultatet? Mobbing, sjølvhat, sjukdommar som anoreksi, bulimi osv. og ein industri med store internasjonale firma som tener mykje pengar på det. Det handlar ikkje om fridom til å velja, men ein kynisk fridom til utbytting på andres usikkerheit, og det er ikkje den fridommen eg ynskjer meg.

    SvarSlett
  4. Er dette løsningen på hvordan unge skal møte verden ? Å surrte om hvordan verden er ?

    Jeg tror på å gjøre folk klare for verden, jeg.
    Forklare og oppdra. Forklare at supermodeller er supermodeller og jobben deres er å se sånn ut og at ingen forventer at man skal se sånn ut.

    Det virker som dere er opptatt av å gjøre folk til offer. Hvorfor ikke gripe skjeen med den andre hånda og fokusere på å gjøre folk klare for den verden som er der ute ?

    SvarSlett
  5. Desuten - om poenget er at det legger press på unge som ikke klarer å henge med så er artikkelen sympatisk når den vinkler det mot 100kr og ikke mye mer...

    SvarSlett
  6. Noe av det trasieste jeg ser er nån folk kjøper VG/Dagbladet og se og hør(jobber på kiosk)... Les noe ordentlig!

    SvarSlett