tirsdag 19. januar 2010

Erkekonservative Høyre

Nå er det kaos og intern uenighet på gang i Høyre. Høyres kvinneforum har gått til angrep på mannfolkas pappaperm, og får støtte av Unge Høyre og enkelte andre høyrepolitikere som ansees som ideologiske. De forsøker å forklare at det er liberalt å sørge for at eldgamle og uønska strukturer og samfunnstrekk, som at omsorg for barn sees på som en kvinnegreie, får bestå.

Vel, det er det ikke.


Det var ikke så overraskende at Høyre i utgangspunktet var i mot at pappaer skulle få noen egne permisjonsuker som skulle legge til rette for at mannfolka ble hjemme noen uker for å bli kjent med barna sine. Den slags aktiv handling kan jo bidra til å skape forandring, og sånt liker ikke konservative høyrefolk. Men pappapermisjonen ble innført likevel, mest takket være SV, og den har vist seg å ha akkurat de ønska resultatene: Det at foreldrepermisjonen har blitt utvida med noen uker forbeholdt far har gjort at arbeidsgivere har blitt tvunget til å forholde seg til også sine mannlige ansatte som potensielle omsorgspersoner, og ordningen har derfor gitt menn større frihet og mulighet til å bruke tid med unga sine og utvikle seg som omsorgspersoner.

Men en slik endring er for mye å takle for Høyres kvinneforum. En gang konservativ, alltid konservativ. Nå vil de at de nye ukene, som altså er et tilbud til far, men ingen tvang, skal gjøres om til å bli generelle permisjonsuker som mor kan ta ut i stedet. For slik kan de forsikre seg om at de gamle strukturene og omsorgsrollene får best mulig vilkår til å leve videre. Det er erkekonservativt, ikke liberalt.

Heldigvis har menn satt pris på friheten og forsvarer nå sine nye muligheter og rettigheter :)

2 kommentarer:

  1. Det finnes jo faktisk kvinner som forlater mann og barn, så at kvinnen skal ha all omsorg for barn er en gammel husmor sak som burde vært foreldret for lenge siden. Det tar trossalt to for å lage barn.

    SvarSlett
  2. Høyre-kvinnene tar opp en veeeeeldig viktig sak, perfekt måte å markere sitt bakstreverske syn.

    SvarSlett