mandag 12. april 2010

Nei til overvåkningssamfunnet


I dag gikk høringsfristen om Datalagringsdirektivet ut. I likhet med 4428 andre har jeg skrevet under på "folkets høringsuttalelse" som kampanjen mot Datalagringsdirektivet har lansert. Jeg har spredt saken via Facebook og regner med at det er mange SUere og SU-sympatisører blant underskriverne.


Vi står i en politisk tradisjon som sier klart og tydelig nei til overvåkning. Framover har vi en viktig kamp å kjempe, ikke bare for å stoppe Datalagringsdirektivet, men også for å snu ei utvikling der vi ser stadige angrep på personvernet og hvor vi hele tiden tar små skritt i retning av storebror-ser-deg-samfunnet.


Et av argumentene for at Norge skal innføre direktivet har vært at vi allerede har kommet så langt inn i overvåkningssamfunnet at det ikke spiller noen rolle om vi også innfører dette direktivet. Det er et hårreisende argument, men det bør være en vekker for oss. Det er på høy tid å stå opp for personvern, og mot overvåkning. Datalagringsdirektivet handler ikke om å overvåke kriminelle. For de som aktivt går inn for det er det nemlig enkelt å sno seg unna overvåkningen direktivet innebærer, og skjule hva man driver med. Direktivet handler først og fremst om å overvåke vanlige folk. Det kan vi ikke akseptere.


Om du trenger flere argumenter og vil gjøre mer for å stoppe direktivet kan du lese og slutte deg til kampanjen Stopp datalagringsdirektivet her.

3 kommentarer:

  1. De sier at overvåkning er for å beskytte oss. Det blir heller motsatt, vi blir alle utpekt som mulige forbrytere. Jeg mener jo mer overvåkning og regler som dette, jo mindre ytringsfrihet.

    SvarSlett
  2. Om bare Norge kunne bli den staten i Europa som ikke blir med på DLD.
    Da kan vi bli en frihavn for internasjonale kriminelle og terrorister!
    Tenk - alle som driver kriminalitet mot Europa kan da komme hit å operere langt tryggere enn i EU. Da vil vi få en positiv innvandring som vil være med å løse samfunnsutfordringene våre!

    SvarSlett
  3. Kjære ingen

    De fleste personer som er noenlunde datakyndige kan lett unngå DLD. Tror du terrorister og orginiserte kriminelle er ute av stand til å gjøre de enkle tiltakene som kreves for å ikke bli tatt.

    Det er fortsatt slik at de viktigste beskjeder i disse organisasjonene formidles muntlig. Dersom man trapper opp den digitale overvåkningen vil de direktivet skal ta ganske enkelt gå over til brev.

    Skal vi overvåke alle fordi vi forgjeves prøver å ta noen få som ikke en gang bruker de kanalene vi overvåker?

    SvarSlett