tirsdag 16. februar 2010

FrPs avvisning av medmenneskelighet


Utviklinga i norsk debatt skremmer meg. Det aller mest urovekkende er at vi har et parti med om lag 20 prosents oppslutning, som har en partileder som går til angrep på den aller mest grunnleggende verdien som det norske samfunnet er tufta på: Nemlig grunnleggende medmenneskelighet.

På forsiden av Dagsavisen i dag kan man se en syk, papirløs innvandrer bli undersøkt av en lege. Overskiften sier noe illevarslende om utviklinga i det norske samfunnet:


Siv Jensen mener at leger og helsepersonell som tilbyr helsehjelp til papirløse innvandrere, altså mennesker som oppholder seg i Norge uten tillatelse, bør straffes for det. Hun mener at det bør være ulovlig å møte disse menneskene som medmennesker. Hun mener legeetikken ikke skal omfatte folk med feil hudfarge og feil nasjonalitet som oppholder seg i Norge på feil grunnlag.

Det er bare ett ord som kan beskrive et slikt syn: Umenneskelighet. I tillegg er det ingen tvil om at det er rasistisk. Det er ikke hvite nordamerikanere eller svensker som tvinges til å leve under jorda i Norge...

Det at en partileder i et stort norsk parti i full åpenhet argumenterer for en slik umenneskelighet, og for at medmenneskelighet skal straffeforfølges (!), er en mye større trussel mot de verdiene vårt samfunn er tuftet på, enn at det finnes muslimer i Norge som blir krenket av at norske medier framstiller Mohammad som gris eller terrorist.

21 kommentarer:

  1. Hei Malo.
    Så rasitisk og stigmatiserende du er.
    Kan du vise til hvor Siv sier at det er personer med en bestemt hudfarge og etnisitet som ikke har rett til legehjelp ?`
    Eller er det du som generaliserer, stigmatiserer og juger igjen ?

    Saken er : Ulovlige innvandrere er folk som ikke har lov til å være her.
    Hvordan skal det bli om vi lar dem bli ? Om de får barn f.eks. Hvordan kan barna gå på skole uten at foreldrene oppgir hvor de bor ?
    Eller hvordan kan de få seg jobb uten å fortelle hvor skattekortet skal sendes ?

    Dette er mennesker som er i Norge ulovlig. Hva vil du gjøre med dem ?

    PS. I motsetning til hva du tror så er FRP FOR å gi livsnødvendig hjelp til ulovlige innvandrere.
    Men, de vil ikke at det skal bli slik at bare man kommer seg til Norge så får man pleie for sine sykdommer. Det må ikke bli noen lottogevinst å snike seg inn i landet.

    Men - til slutt og igjen :
    Hvor ser du Siv nevne hudfarge og nasjonalitet ? Dette partiet har stresset de siste tiår lik behandling av alle uansett farge, religion og etnisitet.
    Og - om du nå kan dokumentere at Siv vil forskjellsbehandle ulovlige hvite og ulovlige sorte innvandrere ville det vært flott!

    Kan du komme med link ?

    SvarSlett
  2. Hei Håkon

    Jeg sier ikke at papirløse innvandrere skal få automatisk rett på verken opphold, arbeidstillatelse eller bolig. Jeg sier at de må ha krav på helsestell. Det er en helt grunnleggende menneskerettighet som jeg unner alle mennesker, enten de er drapsmenn, flyktninger, psykotiske, fattige eller rike. Også om de befinner seg på feil sted til feil tid. Det FrP mener, er at mennesker som handler ut fra denne overbevisningen bør straffeforfølges. Det er en umenneskelighet jeg ikke kan fatte.

    Rasisme handler ikke bare om å forskjellsbehandle to mennesker som står foran deg med bakgrunn i at de to har ulik hudfarge. Jeg mener at når Siv Jensen kan tillate seg å nekte medmennesker en human behandling så er det fordi hun mener at alle menneskene i gruppa det gjelder er mindre verdt enn det hun mener at dine og mine foreldre og unger er. Det handler om gruppetenkning, og å tillegge ulike mennesker med ulik bakgrunn ulik verdi. Det er rasisme.

    Og ikke innbill deg sjøl at det er tilfeldig hvem som havner i gruppa "illegale innvandrere". Vi vet hvor de kommer fra og at de færreste har blå øyne. Det vet Siv Jensen også.

    SvarSlett
  3. Helse er ikke en menneskerett.
    Se litt om deg i andre land i verden så vil du se det. Det kan være du mener at det bør være en menneskerett. Men - slik er det altså ikke.

    Jeg har aldri sett din definisjon av rasisme før. Er det noe du har diktet opp, eller har du det konkret fra et sted.

    Det du sier i åpningsinnlegget ditt er jo at Siv ønsker å forskjellsbehandle på bakgrunn av hudfarge. Det er en rimelig alvorlig påstand. Det er faktisk ulovlig å forskjellsbehandle pga hudfarge og kan medføre anmeldelse og straff. Derfor er det opprørende at du som seriøs politiker kaller andre lovbrytere uten å ha noen som helst belegg for det.

    Det at du sier at jeg ikke skal innbille meg hvem som tilhører gruppen illegale innvandere er helt uten mening. Loven skal selvfølgelig være lik for alle. Om det er ulovlige hvite innvandrere fra Russland, eks-Jugoslavia eller andre nasjoner eller de med mer gule trekk fra asia eller mørkere trekk. At du stigmatiserer gruppen ulovlige innvandrere som en farge kan nesten ikke jeg eller Siv noe for.

    SvarSlett
  4. Akkurat mine ord Håkon. Helt enig med deg! Til Mali: Våkn opp!! Politikkerne må vel snart innse at de har snart ødelagt hele den norske velferdsstaten med dalte politikken sin. Lille Norge kan ikke hjelpe alle i hele verden med gratis helsetjenester. Den norske helsetjenesten er betalt av norske skattebetalere, og så lenge vi har helsekøer i Norge , får ikke skattebetalerne hva de har betalt for. Hvordan kan da politikkerne gi bort helsetjenester til noen som ikke har bidratt til å skape det helsevesen vi har bygget opp. Om du vil kan du jo ta penger fra din sparekonto og betale for dem som er i Norge ulovlig, og overhodet ikke bidrar til fellesskapet. Jeg tror du hurtig skulle bli lei. Men du holder kanskje litt lengre, om du tar pengene fra min sparekonto.. Eller hva mener du Mali??

    SvarSlett
  5. Mali Steiro Tronsmoen For et barn du er.
    Få noen år på den lille hjernecella før du uttaler deg om noe du ikke kan.
    Alle Utlendinger er Rasister bare de blir store nok.

    SvarSlett
  6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  7. Altså, Frp-ere! dere lurer ingen fordi vi vet at dere tjener på innvandringspolitikken som hersker her i landet. Og faktisk har Malis definisjon på rasisme opphav i Luther Kings ord når han sier at han ønsker å bli behandlet utefra hans karakter og verdi som et menneske, men ikke som et farget menneske. Så farger har ingen betydning i denne sammenheng, så dere vet Frp-ere! Denne saken handler rett og slett om hva et mennesket er verdt! Og i Frps bibel har forskjellige mennesker med forskjellige bakgrunn forskjellige verdier...dette er for xxx rasisme da. Og ikke glem Håkon, Tore...etc at Helsedirektoratet, har i sin statusrapport «Migrasjon og helse– utfordringer og utviklingstrekk» slått fast at: «Norsk lov gir alle som oppholder seg i Norge – lovlig eller ulovlig – rett til helsetjenester som er nødvendige.» Så ja alle politikere som motvirker denne loven bør saksøken..rett og slett!

    SvarSlett
  8. Er det ingen ende på hvor naiv og ureflektert - og i tillegg uetterettelig - det går an å bli selv under dekke av å være nærmest uendelig ung og uerfaren... På den annen side er det jo flott at noen orker å trekke debatten ned på et så behagelig lavt nivå som dette. Hurra for SU!!! Stupid Ungdom foren eder! - her har dere en leder med et enormt potensiale :-)))

    SvarSlett
  9. Taktikken Mali benytter har vært typisk gjennom mange, mange år. De misbruker begreper som "rasisme", "nazisme" o.s.v. alt etter behov. De omdefinerer begreper avhengig av opportunitet og kontekst, og med sin bevisste og inndrillede retorikk forsøker de å kriminalisere alle med avvikende meninger (rasisme o.s.v. er som vi vet, og heldigvis, kriminelt). Taktikken er blitt temmelig gammel, og det undrer meg at den ikke snart får en litt intelligentere "upgrade".

    Nei, hold deg til poenget, kjære Mali. Det er da ikke så ekstremt vanskelig å argumentere saklig for hva du vil. Hvorfor må dere dra dette billige "Rasisme-kosrtet" hver gang!? Ikke undervurder folk's vurderingsevne. Det blir gjennomskuet som et nytt billig forsøk på å manipulere begrepet rasisme, i tillegg til at du egentlig bidrar til å utvanne den opprinnelige og fortsatt veldige viktige problematikken rundt den korrekte betydningen av begrepet.

    JustCommonSense

    SvarSlett
  10. Jeg erm enig i Siv Jensen. Lover og regler bør følges, overtredelser bør straffes. På en annen side burde hvem som helst kunne bruke det norske helsevesen. Uansett hvem du er.

    SvarSlett
  11. Hei raed.

    Det Mali skriver i åpningsinnlegget sitt er at Siv ønsker å forskjellsbehandle på bakgrunn av farge.
    Det stemmer bare ikke.
    FRP er det eneste partiet som er krystallklare på at det ikke skal forskjellsbehandles positivt eller negativt på bakgrunn av farge, etnisitet eller religion.

    Det FRP tar opp er medisinsk behandling. Og - som du vet er det best å holde sine venner nære, men fiender enda nærere. Derfor er det verdt å sette seg inn i FRPs politikk og meninger og ikke bare tolke det i hygg og gevær.
    En av de tingene dere ikke nevner er at FRP er FOR å gi personer med ulovlig opphold livsviktig hjelp.
    Men, det er et stykke derfra til å generalisere det til all mulig hjelp.
    Det er som Jens Stoltenberg sier at man skjeldent er 100% frisk og 100% syk. Om man da kan ha en lett tilstand og få være i et land til man er frisk kan det fort bli til at man aldri blir frisk, ikke sant ?

    FRP opptrer således i henhold til loven: Skal gi de som trenger det hjelp. Men, "trenger det" er et relativt uttrykk.
    Vondt i ryggen er f.eks. noe man trenger hjelp til. Men, som ikke er livstruende, ikke sant ?
    Bør man da få legehjelp og opphold til det er borte ?

    SvarSlett
  12. Hehe, morsomt at du siterer Stoltenberg:-) Som sagt, dere i Frp tjener sykt mye på den norske innvandringspolitikken ved å få masse oppmerksomhet i media. Men at dere sprer rasisme rundt omkring i landet er en ``krystallklar``sannhet. Skjønner dere ikke at dere vil frata disse menneskene friheten til å leve uten sykdommer. Forøvrig synes jeg at det er naivt og dumt at Frp snakker på vegne av illegale innvandrere når det gjelder å bestemme hvilke sykdommer gjør mest vondt. Hadde en av deres nære syk med f eks suicidalitet, hadde dere kanskje forandret syn og gjort alt mellom himmel og jord for å hjelpe dem. Frp vil gjøre denne helsetjenesten ulovlig. Ifølge Helsedirektoratet er dette en ulovlig handling i følge den norske helseloven, punktum! Alt i alt, Jeg mener at dere ønsker å fratar disse menneskene friheten til å leve et sundt liv. Dette bør dere skame dere for det.

    SvarSlett
  13. Dumt at de som er mest mot en rasismedebatt i komentarfeltet, er de som bidrar til å gjøre det til en debatt bare om rasisme. Har dere en agenda med det? La oss heller holde oss til saken.

    Saken er altså at folk med veldig alvorlige sykdommer, ofte ureturnerbare som er tvunget til å bo i Norge i årevis fordi de ikke kan returneres til hjemlandet (man får for eksempel ikke returnert til Sør-Sudanesere uten å sende dem gjennom Nord-Sudan og det kan være livsfarlig da de er krigende nasjoner).

    Det handler ikke om vondt i ryggen, det handler om at folk ikke får legesjekk. Det kan bety at de går rundt med kreft under utvikling, bakterieinfeksjoner som kan utvikle seg, og når de da må få livreddende hjelp kan det være mye verre for dem og de kan bli en mye større helsekostnad.

    Allerede i dag så tar man fra illegale pengene, muligheten til å jobbe og på noen måter leve et anstendig liv i Norge for å motivere til retur.

    Det Mali tar til orde for er at vi ikke kan la folk gå rundt med mark i magen, bakterier i kroppen og alvorlige psykiske problemer i Norge.

    Dessuten tjener det både disse folkene og tryggheten i samfunnet vårt, at de får hjelp med psykiske problemer. De andre kommentatorene her kan ta ansvaret når noen som ikke får behandla sine psykiske problemer klikker med kniv på trikken.

    Mitt inntrykk er at Mali tar til orde for at Norge må forbli et anstendig samfunn. Hun understreker også hvor viktig det er at den laveste terskelen for hvordan folk i samfunnet vårt behandles må gjelde alle, uansett hvor de er fra, hvilken status de har, og hvilken hudfarge de har.

    Det er et sunt og viktig standpunkt. Takk for at du tar det Mali.

    SvarSlett
  14. raed.
    Først og frems : Jeg er høyremann, men jeg forstår at man ikke kan la alle som mener de har vondt et sted kan bo i Norge.
    Så - ikke stigmatiser alle som er uenig med deg som FRPere.

    Så :
    Idag kom Venstremannen Raja ut i dag og advarte mot en økende mobilisering blant ekstreme muslimer i Norge.
    FRP har lenge snakket om dette og en muslimifisering og fått kjeft. Vi kan godt lukke øynene en stund til - spørsmålet er bare hvor lenge.
    Det er nemlig ikke så rart FRP vinner på dette området, det er mange som ser det samme som Raja.

    Jeg har ei venninne som lider psykisk. Hun er selvskader og midlertidig ung ufør. Jeg er i full jobb og tjener godt og jeg hjelper henne så godt jeg kan. Med klær, PC, TV, penger nå i januar fordi hun ikke hadde frikort osv.
    Og - jeg gjør det ikke som sjekketriks, hun liker ikke menn.
    Så ikke tro at jeg ikke bryr meg. Folk på den andre politiske siden bryr seg også om mennesker, skjønner du.

    Spørsmål til slutt : Tror du alle de regjeringen nå tvangssender ut er 100% friske ?
    Hvis ikke - kanskje de også skulle skamme seg ?


    simon :
    De som er har ulovlig opphold i Norge er ikke ureturnerbare. De har fått saken sin prøvd i UDI flere ganger og de har ikke funnet noen grunn til at de skal få opphold.
    Dette burde du vite.
    Du burde også vite at personer som kommer hit har anledning til å benytte leger under søkeprosessen. Der vil man finne slike sykdommer som du snakker om. Og man vil til og med behandle dem.
    Det er først når man ikke respekterer utfallet av søknaden sin at staten stopper tjenestene.

    Jeg tror du må se situasjonen i litt annet lys. Hva om situasjonen blir slik du viser, at alle som blir avvist av UDI får penger av staten, får arbeidstillatelse... Hvilke konsekvenser får dette ?
    Vel - for det første ryker alt samarbeid med EU. Vi får hermetiske grenser mot Sverige og pass til alle land blir påkrevet.
    For det andre ryker EØS avtalen, noe som vil bety katastrofe for arbeidsfolk i bedrifter som allerede sliter.
    For det tredje vil det bety at det er åpne grenser til Norge. Alle som vil kan komme hit og budsjettene vil sprenge.
    Dette vil gå ut over de som har bygget landet og de som idag ikke har nok til å klare seg som min venninne nevnt over.

    Jeg er så OND at jeg vil beholde landet som et velferdssamfunn. Dette vil ryke med deres tanker.

    SvarSlett
  15. Jeg er enig med Mali at sosialismen er edel tanke, men den fungerer bare ikke i praksis. Jeg snublet over en liten artikkel, hvor klassen skulle forstå hvorfor sosialismen ikke fungerer i praksis.Den er vel verdt å fundere litt over. Her kommer den:
    An economics professor at a local college made a statement that he had never failed a single student before, but had once failed an entire class. That class had insisted that Obama's socialism worked and that no one would be poor and no one would be rich, a great equalizer. The professor then said, "OK, we will have an experiment in this class on Obama's plan". All grades would be averaged and everyone would receive the same grade so no one would fail and no one would receive an A...
    After the first test, the grades were averaged and everyone got a B. The students who studied hard were upset and the students who studied little were happy. As the second test rolled around, the students who studied little had studied even less and the ones who studied hard decided they wanted a free ride too so they studied little. The second test average was a D! No one was happy.
    When the 3rd test rolled around, the average was an F. The scores never increased as bickering, blame and name-calling all resulted in hard feelings and no one would study for the benefit of anyone else.
    All failed, to their great surprise, and the professor told them that socialism would also ultimately fail because when the reward is great, the effort to succeed is great but when government takes all the reward away, no one will try or want to succeed.

    Could not be any simpler than that.

    SvarSlett
  16. Morn Alle

    Medesinsk hjelp er en menneskerett.

    "Enhver har rett til en levestandard som er tilstrekkelig for hans og hans families helse og velvære, og som omfatter mat, klær, bolig og helseomsorg og nødvendige sosiale ytelser, og rett til trygghet i tilfelle av arbeidsløshet, sykdom, arbeidsuførhet, enkestand, alderdom eller annen mangel på eksistensmuligheter som skyldes forhold han ikke er herre over."

    Dette er direkte fra artikkel 25.1 i verdenserklæringen om menneskerettigheter.

    Når det er sagt så bryter også dette forslaget fra FRP med legeeden som alt helsepersonnell avlegger før de får starte i jobben.

    Her er det snakk om å holde på menneskerettighetene og om å opprettholde det viktigste prinsippet i medesinsk praksis.

    SvarSlett
  17. Håkon - Helse ER en menneskerett, og nettopp ja, se deg om i andre land så ser du at det er en menneskerett. Alle mennesker har rett til helsehjelp, men dessverre er det ikke slik, akkurat som alle mennesker har rett til f.eks vann, mat, religionsfrihet, skolegang, osv.

    Selvfølgelig sier ikke Siv Jense direkte "Vi i FrP vil forby brune og svarte mennesker med en nasjonalitet fra midt-østen, afrika, osv legehjelp". Les mellom linjene. Hva skal helsenekt for ulovlig invandrere føre med seg?

    SvarSlett
  18. Dere har jo et forskrudd blide på menneskerettigheter!
    Har dere lest FNs menneskerettighetskonvensjon ?

    Mener dere at lureriet rundt ventelistene i Asker er brudd på FNs menneskerettighets konvensjon ?

    Står det noe om skolegang der ?
    Eller om det er en menneskerett med medisink hjelp ?
    I så fall - hva slags medisinsk hjelp ?
    Klinisk med piller og røntgen og sånn ?
    Eller naturmedisin ?

    Hva sier FN om dette ?

    Eller er det dere som mener at en ting bør være en menneskerett, men som ikke er det pr i dag ?

    Når Siv ikke sier noe om farge og etnisitet så er det likevel rasistisk. Si meg - hva kan man diskutere om de som ikke er fra Norge uten å være rasist ?

    Om man i fremtiden må kutte i trygd og det viser seg at det er flest som ikke er etnisk norske i den aktuelle gruppen trygdede - er det da rasistisk å kutte der ?
    Jeg mener... Les mellom linjene!!!!

    Poenget er : Hvite mennesker fra Russland, Eks-Jugoslavia og andre steder med ulovlig opphold blir rammet av reglene som de med annen etnisitet.

    DET LIGGER IKKE RASE BAK DETTE!!!!

    Det er nesten slik at det er dere som er rasister fordi dere ikke klarer å se at ulovlig innvandrere ikke bare er brune og svarte.
    DET er stigmatiserende, det!

    SvarSlett
  19. Håkon

    I menneskerettighetene står det helseomsorg, et begrep som favner alle medesinske behandlingsformer.

    Neste gang FRP uttaler seg om innvandring bør du forøvrig høre nøye etter. Hvilke grupper er det som blir brukt som eksempler. Har du noen gang hørt FRP snakke om vestlige kriminelle som oppholder seg i Norge, personer vi vet har dom på seg i en annen rettsstat?

    Videre hører russere og personer fra tidligere Joguslavia til de slaviske stammene og er da i det som finnes av raseteori vidt forskjellige fra de Vest-Europeiske stammene. Så joda FRP driver med dårlig tilslørt rasisme og hatspredning

    SvarSlett
  20. Del 1 av dit innlegg : Bare for å treke det ut i det ekstreme... Kan Mullah Krakar forlate landet med vondt i hodet? Kneet? Ryggen?

    Det jeg sier er at alle som kommer hit og søker asyl fåt den legetjenesten de trenger. Ikke noe problem. Det er når de velger å ikke overholde UDI sitt vedtak at det blir et problem.

    Kjetil - du tar som utganspunkt at jeg er FRPer. Jeg er høyremann.
    Og - kjenn din fiende bedre enn dine venner!
    FRP sine ting kan ramme grupper - man slik er det med alle vedtak. Poenget er at man ikke skal skille med farge, religon, eller etnisitet.
    FRP sine forslag vil ramme ulovelige russere, ulovelige eks jugoslaver osv. Reglene blindt for farge og religion.
    Det er ikke noe forsvar at det vil ramme noen over andre. Det er likt.

    Jeg skjønner du påstår det er rasisme - jeg utfordrer deg :
    Ikke tolk forslag din vei, men se på den juridiske teksten og fortell meg hva som er rasistisk!

    Jeg ser fremdeles at dere er mer opptatt av deres politiske motstandere enn å løse problemene til de voldtatte jentene.

    Ser jeg forslag snart, eller fortsetter du med å hakke på detaljer ?

    SvarSlett
  21. Huff, må være jævli irriterende å ha så mange trangsynte personer uten noen slags selvinnsikt som kommenterer bloggen sin...

    SvarSlett