mandag 8. juni 2009

La rettferdigheten vinne


Akhtar Chaudry, stortingspolitiker for SV, holder appell til støtte for Abbas og Fozia, som ikke kunne delta fordi de sitter i kirkeasyl. De store bildene av dem gjorde likevel at vi som demonstrerte følte nærhet til dem.
I dag var jeg på demonstrasjon til støtte for søskenparet Abbas og Fozia Butt. De er 23 og 24 år gamle, og har bodd 17 år i Norge. Nå bor de i kirkeasyl for ikke å bli tvangssendt til Pakistan, et land de knapt kjenner.

Abbas og Fozia kom til Norge da de var 3 og 4 år gamle og har bodd her hele livet, med unntak av tre år midt på 90-tallet. De tre årene førte til at de mistet oppholdstillatelsen, men det fant de ikke ut før i 2001. Moren deres gikk da i skjul, men ble i 2005 tvangsreturnert til Pakistan, på tross av medisinske råd. Moren var hjertesyk, og døde i 2007 i Pakistan hvor hun ikke lenger fikk behandlingen hun hadde fått i Norge. Abbas og Fozia står alene igjen, med en usikker framtid. For norske utlendingsmyndigheter vil straffe dem for den feilen mora deres gjorde da de var barn.

Abbas og Fozia har hele tiden gått i norsk barnehage og skole, de har jobbet og utdanna seg i Norge. Men nå skal de sendes ut av landet, fordi moren deres begikk en alvorlig feil da hun sendte barna til Pakistan på 90-tallet.
Det finnes ingen rettferdighet i at barn kan straffes for foreldrenes feilgrep på denne måten. Abbas og Fozia må få bli i Norge, hvor de hører hjemme. Det er her de har vennene sine, studiene sine, og livet sitt. I Pakistan har de ingenting.
Jeg skammer meg over at det er sånn i Norge i dag at noen skal måtte gå i kirkeasyl for å forhindre at den norske stat skal utføre overgrep og urettferdighet. Derfor vil jeg takke alle som kjemper for rettferdighet for Abbas og Fozia, og særlig Maral Houshmand som leder Støttegruppa for Abbas og Fozia.
Stå på og ikke gi opp kampen for rettferdighet! Dere kjemper for et mer solidarisk og humanistisk Norge, et sånt Norge som jeg vil bo i.

5 kommentarer:

  1. Ingen sympati fra meg ihvertfall:

    "Saken har en mørk side. I 2003 ble Abbas Butt dømt til 75 dagers fengsel, blant annet for en helt uprovosert legemsbeskadigelse."

    "I 2007 er Abbas Butt igjen i politiets søkelys. Han er siktet for trusler mot en 20 år gammel kvinne, samt for brudd på besøksforbudet overfor kvinnens mor. Han er anmeldt 12 ganger av kvinnen og hennes nærmeste familie. Anmeldelsene gjelder frihetsberøvelse, trusler, skremmende atferd og gjentatte brudd på besøksforbudet overfor kvinnen, hennes søster og mor."

    http://www.nettavisen.no/innenriks/article1381876.ece

    SvarSlett
  2. Abbas er ikke lengre et barn, send han til Pakistan. Med den kriminalstatistikken han har bak seg er det stor sannsynlighet for at han gjør faenskap igjen, og vi har ikke bruk for flere kriminelle. Så får det være at venstreekstreme har så stor sympati med kriminelle, så sant de har utenlandsk opprinnelse. Om han vil få det tøft om han blir sendt til Pakistan er jo rivende likegyldig, han fortjener det jo!

    SvarSlett
  3. Abbas legger ikke skjul på at han, som mange andre norske ungdommer, hadde et par turbulente ungdomsår. Han har for lengst sona sin straff, og på samme måte som andre norske ungdommer må det holde. Jeg ser ingen rettferdighet i at noen skal dobbeltstraffes bare fordi de er født i et anna land. Også Utlendingsmyndighetene er klare på at utkastelsen kommer på bakgrunn av deres mors feil, og ikke som en straff mot Abbas.

    SvarSlett
  4. Nå er det er ikke legre enn 2 år siden Abbas sist ble siktet. Når man hvet at kriminelle gjentar seg selv i over 80% av tilfellene kan jeg ikke skjønne hva denne mannen er å kjempe for. Det er slike venstreekstreme som deg som gjør at folk føler seg stadig mer utrygge i samfunnet.

    Hvis han allerede er ute etter å ha blitt dømt for GROV VOLD i 2003 så kan jeg ikke skjønne at han forlengst har sonet sin straff. Grov vold burde gitt 20 år i fengsel minst, og straffen burde blitt sonet i Pakistan slik at han ikke belaster skattebetalerene enda mer for sine ugjerninger.

    Venstrekstreme vil liksom alle vel, men ved å sloss for uromakere og potensielle voldsmenn så er det noe som skurrer. Det finnes langt viktigere saker i Norge som sosialistisk ungdom burde bruke energien til å sloss for. Det sitter fremdeles mange unge funksjonshemmede innestengt på gamlehjem rundt om i landet, hadde dere flyttet alt fokuset til Abbas over på en av disse så kunne dere faktisk utrettet noe som ville vekket sympati blant hele det norske folk og ikke noen få prosenter med naive hippier og komunister.

    SvarSlett
  5. Som liberalist har jeg forsåvidt ingen problemer med at han blir her, så lenge han straffes for sine forbrytelser. Men IKKE BETAL HAM FOR Å VÆRE HER!

    SvarSlett