lørdag 28. februar 2009

Fra snøstorm i nord til vannglass-orkan i FrP-land

Har hatt noen dager ferie og reist rundt i Nord-Norge. Flott landsdel... Og flott konsept det der med ferie :)
Men ikke alle har hatt ferie. Siv Jensen og FrP har gått i strupen på innvandrerbefolkninga. Nå er det en påstått islamiseing sutre-Siv bekymrer seg for. Bakgrunnen er visstnok en svensk rapport om Malmø-bydelen Rosengård (og ikke partiets desperasjon etter de heftige fallene på meningsmålingene som finanskrisa har påført partiet...).

Mediene slår velvillig opp at Jensen har lyst til å dra på studietur til Rosengård for å ta nærmere i øyesyn hvor galt det kan gå med integreringa. Selv var jeg i Rosengård i høst, sammen med 75 andre SUere på Europas Sosiale Forum. Vi sov på en folkehøgskole litt utafor Malmø, og Rosengård var nærmeste bydel, med kjøpesenter, kebabsjapper og gatekjøkken som jeg fikk avlagt noen besøk. På forumets siste dag ble det også arrangert en stor demonstrasjon med Rosengård som startpunkt. Bildene derfra kan du se blant SUs bilder på flickr, i høyremargen.

Det er kanskje bare meg, men jeg merka ikke noe til snikislamisering, skremmende skjeggemenn eller andre ting som Siv bekymrer seg for. Rett nok ser man klasseskillene tydelig i Malmø, og byen ville hatt gått av ei skikkelig sosialistisk regjering til å røske opp i det. Demonstrasjonen gikk fra arbeiderklassebydelen Rosengård i øst, og vestover mot de fasjonable shoppingstrøkene vest for Malmø sentrum. Gjennom en 4 timers spasertur i tog med 15.000 andre radikale fra hele Europa fikk vi tydelig se hvordan inntektsforskjeller og utbytting setter sitt preg på de store byene også i Norden.

I Oslo trenger man ikke spasere i 4 timer for å få oversikt over at også Oslo er en klassedelt by. Setter du deg på t-banen på østkanten, krysser Akerselva og fortsetter videre vestover, og blir sittende på t-banen totalt i en ti-tolv minutter, så er det sånn at forventa levealder stiger med ca ett år i minuttet. Det er ganske vannvittig. Det handler om politikk, og om langt større spørsmål enn at muslimske fanger ønsker seg halalmat i norske fengsler (slik kriminelle vegetarianere ønsker seg veggismat).

For FrP fungerer rasisme og fremmedfrykt godt for å holde fokus borte fra det som er de virkelige skillelinjene i dagens Norge. Skillene mellom de som tjener penger på å utbytte andre mennesker, og de som lever av å selge sin arbeidskraft. Skillet mellom en overklasse som tjener seg rik og lever lengre på arbeiderklassens bekostning, og resten av vanlige arbeidsfolk.
FrP har en politikk som bare vil forsterke disse skillene og gjøre de rike rikere og de fattige fattigere. Da er det en mager trøst at pressen løper FrPs ærend og lar partiet bruke religion og hudfarge til å bygge opp falske skiller mellom folk.

4 kommentarer:

  1. Og du skal bli historielærer? Det skremmer meg.

    SvarSlett
  2. Kan du fortelle meg da kjære Mali, hvorfor så mange med minoritesbakgrunn velger å være aktiv i FRP - er det fordi de er fremmedfiendlige og rasister?

    SvarSlett
  3. Du skriver at byen (malmø) ville hatt gått av ei skikkelig sosialistisk regjering til å røske opp i det (rosengårdproblemene). Har du glemt at sverige har vært styrt av sosialdemokratene så å si sammenhengende siden krigen? De gjorde ingenting for å rydde opp. Venstresiden velger å se bort fra de problemene som følger med innvandring, og vil ikke stille krav til dem som kommer hit. Det er ingen menneskerett å få bo i skandinavia. Norge må kunne tilby innvandrere noe når de kommer hit, og det kan vi i mange tilfeller ikke nå. Trygd og sosialstøtte er intet tilbud, arbeid er et tilbud.

    Du har helt rett i at det er et skille i samfunnet mellom dem som utbytter andre mennesker og dem som jobber. Den første gruppen er dem som får skattebetalernes penger uten å yte noe, den andre er dem som jobber og får betalt for det.

    SvarSlett
  4. Jeg regner ikke de svenske sosialdemokratene som en skikkelig sosialistisk regjering. Det er er åpenbart at de svenske sosialdemokratene har et stort ansvar for situasjonen i Rosengård og lignende tilfeller. På samme måte som Arbeiderpartiet og mange sosialdemokratiske partier i Europa kasta de seg med på den nyliberale bølgen og har bidratt til økte klasseforskjeller og nedbygging av velferdsstaten.

    SvarSlett