onsdag 18. februar 2009

Lofoten og Vesterålen - blant Norges vakreste perler!

I dag har jeg flydd opp til Lofoten for å besøke et av Europas viktigste matfat, og noe av det vakreste Norge har å by på. De neste dagene skal jeg og lederne for ungdomspartiene, fra RU til Unge Høyre, reise rundt i Lofoten og Vesterålen, lære om regionen og se på hva som finnes her av næringsliv, engasjement og trivelige folk. Ikke minst skal vi snakke med ungdom som bor her om åssen drømmer de har for framtida, og hvordan de ser for seg utviklinga i regionen.

Bakgrunnen for besøket henger sammen med de store diskusjonene om oljeutvinning i disse sårbare og viktige områdene. Alle ungdomspartiene, utenom FpU, er klare på at man må tenke mer langsiktig enn olje. Å ta vare på de fornybare ressursene er framtida, ikke å åpne for en oljeindustri som kan ødelegge livsgrunnlaget til alle som jobber i fiskerinæring og reiseliv. Men samtidig er vi også klare på at Lofoten og Vesterålen trenger utvikling. Og det er derfor vi er her. For å høre om hva folk, og ikke minst ungdom, i Lofoten og Vesterålen drømmer om og ønsker seg for framtida.

Ser fram til noen spennende dager! Det er fantastisk vakkert her oppe. Nå er det mørkt og umulig å ta noen vettuge bilder, men lover at de kommer i morra. Tar kvelden i ei rorbu i Nusfjord, et gammelt fiskevær ganske langt vest i Lofoten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar