mandag 31. mai 2010

Send Norges fregatter til Middelhavet - dette er piratvirksomhet


Endelig har UD fått bekrefta at nordmennene er uskadd, men de nektes fortsatt all kontakt med dem.

En lang og fæl dag går mot slutten. Jeg kjenner de 3 norske fredsaktivistene på Freedom Flotilla, og skulle egentlig vært med sjøl. Det gjør vondt å sitte her hjemme og vite at Israel aktivt bruker sitt informasjonsmonopol til å drive psykisk terror mot de pårørende til alle de 700 fredsaktivistene som var med i konvoien. Selv om Israel vet utmerket godt hvilke aktivister som er døde og hvem som lever, nekter de å opplyse om det. Mange tusen mennesker rundt om på kloden går ei søvnløs natt i møte, der de frykter for sine kjære. Mine tanker går først og fremst til Espen, Nidal og Randi og familiene deres, men også til alle de andre menneskene rundt om i 50 land som hadde sine kjære på båtene og nå ikke vet om de er blant de drepte.

Midt i den følelsen av raseri, opprørthet og oppgitthet som jeg opplever har jeg tenkt mye på hvordan vi kan reagere mot Israel. Når de border utenlandske skip i internasjonalt farvann kan det forstås som en krigshandling. Det er tross alt den israelske hæren som står bak, ikke noen tilfeldige israelere. Verdens fjerde største militærmakt har forbrutt seg mot det mest elementære prinsippet i internasjonal havrett. Hadde jeg vært tyrker ville jeg nok oppfatta det som en krigserklæring. De har gått til militært angrep på et tyrkisk skip i internasjonalt farvann og drept flere tyrkiske statsborgere. Slikt kan utløse storkrig. Som Jan Egeland sier: Det er bare Israel og Nord-Korea som kunne gjort noe sånt.

En annen assosiasjon jeg får er piratvirksomheten i Aden-bukta, der det ikke er sjeldent at internasjonale skip blir borda. Men der er ikke formålet å forhindre nødhjelp i å nå fram til en befolkning i humanitær krise, tvert om er formålet å sikre inntekter til den sultende befolkninga. Mens piratene i Aden-bukta er voldelige Robin Hoods er Israel det motsatte. I Aden-bukta var Norges svar da norske borgere ble kidnappet at vi sendte den norske marinen og våre fregatter for å trygge norske skip. Nå er Espen, Randi og Nidal i beste fall kidnappet, i verste fall drept. Israel nekter oss å få vite det.

I Middelhavet bør kanskje svaret være at vi setter inn den norske marinen og norske fregatter for å trygge internasjonale hjelpesendinger til Gaza?

Vi vet hvertfall at Israel ikke kjenner noen forpliktelse overfor folkeretten. Det virker som at det bare er ett språk de forstår. Militær makt.

6 kommentarer:

 1. //Det virker som at det bare er ett språk de forstår. Militær makt.//

  Du høres ut som Netanyahu snakke om Palestinere. Jeg tror faktisk ikke de forstår militær makt heller. Men jeg tror de forstår grunnleggende økonomi.

  Dette er en utmerket mulighet til å selge alle Israelske statsobligasjoner, samt kreve erstatning for vandalisering av byningsmasse og infrastruktur bygget for norske bistandsmidler.

  Videre vil det være en naturlig konsekvens at selskaper som bidrar til blokaden av Gaza blir utestengt fra det norske markedet.

  Det vil i hvertfall være en god begynnelse. Fregattene kan vi vente med til Tyrkia aktiverer §5 i NATO pakten.

  SvarSlett
 2. Norske fregatter bør ligge til kai, ja aller helst hugges opp. Men sett inn øk.virkemidler: oljefondet ut av israel og boikott.

  SvarSlett
 3. Fregattar, MTBar og litt luftstøtte. Eg er ikkje i tvil at om vi hadde sendt militære styrkar ned, det seg være militært norske eller i FN-oppdrag, ville Israel opna ild. Landet er redusert til ein rabiat pitbull, som bit alle i nærleiken, uansett kva hensikt dei har.

  Israel treng ikkje venner; dei har den vennen dei treng, og det er USA. AIPAC og andre Israel-lobbyar har Kongressen så langt nedi lomma at USA ikkje har sett lyset på fleire tiår. Diverre kjem USA til å blokkere eit kvart vetugt forslag i sikkerheitsrådet, så noko FN-operasjon i Israel eller på Gazastripa kjem nok til enten å få eit latterleg svakt mandat, eller det blir ikkje i det heile.

  Eit land som systematisk gir katten i internasjonale reglar, har etter mitt syn, liten rett til å påberope seg beskyttelse av dei same reglane.

  SvarSlett
 4. Det er avskyelig slik sosialistene hisser til krig.
  De tyrkiske islamistene ønsket martyrdøden, de fikk ønsket oppfylt og da bør alle være fornøyde.

  "Verdens fjerde største militærmakt..."

  Oppsiktsvekkende uvitenhet fra Mali.

  "er formålet å sikre inntekter til den sultende befolkninga [i Somalia]"

  Forbløffende uvitenhet fra samme.

  SvarSlett
 5. For de som ikke skjønner hvordan de internasjonale nyhetsbyråene (og NRK og TV2) driver med manipulasjon ved hjelp av palestinske stringere anbefales på det sterkeste å se disse filmene på siden til historieprofessor fra Boston Uni. Richard Landes http://www.seconddraft.org/index.php?option=com_content&view=article&id=259&Itemid=41

  Særlig anbefales den om Al -Durah om den påfølgende rettssaken mot France 2 for en fullstendig manipulasjon som hele verden bet på. I filmene presentres usensurerte råtaper

  SvarSlett