torsdag 28. mai 2009

TV2 løper nazistenes ærend


Den siste uka har jeg to ganger stått på Karl Johan og ropt "Ingen nazister i våre gater". Da NorgesPatriotene demonstrerte mot en antirasistisk demonstrasjon på fredag, og da TV2 inviterte Holocaust-fornekteren og nazi-ikonet David Irving. I tillegg har Vigrid fått godkjent Stortingslista si. En skremmende uke...
Høyreekstremismen er på frammarsj. Og jammen får de mye taletid også, særlig i TV2.
Fredag mobiliserte Antirasistisk Senter og om lag 30 andre organisasjoner, inkludert SU, til markeringa "Stopp muslimhetsen". Som antirasister kan vi ikke akseptere at folks hudfarge eller religiøse identitet skal føre til at folk blir spytta på, mobba eller fryst ut, og dessverre ser vi at altfor mange muslimer nå opplever at nettopp det skjer.
Når 30 organisasjoner samler flere hundre til en markering for å få ut budskapet sitt, skulle man tro at det ville vekke medienes interesse. Men interessen var ikke akkurat overveldende.
Inntil de høyreekstreme meldte sin ankomst. Da NorgesPatriotene og noen som kalte seg Stopp islamiseringen, totalt 6-7 personer anført av nynazisten Øyvind Heian, lagde en motdemonstrasjon midt inne i vår demonstrasjon, da strømmet media til. 7 høyreekstreme var alt som skulle til for å sikre mediedekning for skremmende ekstremistisk propaganda.
Arne Tumyr fikk på TV2 sammenligne dagens innvandring med nazistenes invasjon i Norge i 1940. - I en forsvarssituasjon er det klart at da har vi nøyaktig den samme situasjonen som vi hadde i 1940-1945. Da hadde vi valget om å enten underkaste oss disse overgriperne eller å gripe til våpen, sa Tumyr til TV2.
At mediene heller bevilger taletid til høyreekstreme som tar til orde for å gripe til våpen mot innvandrerbefolkninga, er oppsiktsvekkende. At det dessuten fører til at det antirasistiske budskapet drukner, er veldig trist.
Men TV2 hadde mer snadder på lager.
Tirsdag inviterte de Holocaust-fornekteren og nazi-ikonet David Irving til Norge. TV2 syntes visst at det var så viktig å la denne historieforfalskeren få komme til orde i den norske offentligheten, at de likeså greit betalte både reise og hotelloppholdet for Irving.
For de av dere som måtte mene at dette er en sak som handler om ytringsfrihet og Irving og andre høyreekstremes rett til å ytre seg:
Å slippe til i store nasjonale medier er forbeholdt noen veldig få mennesker. Det kalles naturligvis ikke sensur når ingen medier plukker opp en pressemelding fra SU. Det er heller ikke sensur å la være å invitere Holocaust-fonektere til Norge på nyhetsbyråets regning. Det er heller ikke sensur å la de som arrangerer en demo med flere hundre deltakere få komme til ordet, i stedet for å la de 6-7 høyreekstreme gjøre det.
TV2 bør både skamme seg, gå i seg sjøl og reflektere rundt hva slags debattklima de legger til rette for.
Vi er inne i den verste økonomiske krisa sia 1930-tallet. La oss bare håpe at verden har lært siden da.

4 kommentarer:

  1. Livet må være veldig greit for deg som ser alt så svart/hvit. De høyre ekstreme har like stor rett som anti-rasisme forbund til å føre sin sak i media og offentlig. For å ha det på det klare, jeg er ikke en tillhenger av noen høyre ekstremt parti men jeg har mine bekymringer for den nåværende innvandrings politikken og jeg kan forstå manges frykt for islam. På daglig baasis så rekruteres det -norsk,-svensk og Dansk ungdomm inn i fundamentalistiske grupper. Dette er en skremmende utvikling og folk flest vil altid finne en syndebukk. Du sier at det er skammelig av tv 2 å la slike mennesker tale, men du må huske at de har akkuratt like mye rett som du og alle andre i dette land til å tale sin sak og med at du har slike holdninger så diskriminerer du også må du huske, du setter en folkegruppe bås og sier at du har rett og de galt. Hvis du virkelig står for det du mener,(likhet for alle regner jeg med)så må du aksepptere de som mener det motsatte av hva det du gjør. men det kommer jo fram i ditt innleg at du mener at de ikke er like mye verdt som deg og de andre anti-rasistiske organisasjonene og i og med at du mener det så er du også del av diskrimineringen. Denne kommentaren er ikke ment som et angrepp eller for å ta i forsvar noen av sidene i saken, jeg båre opplyser om den åpenbare logikk bristen i ditt utsagn.

    SvarSlett
  2. Mediadekninga på motdemonstrasjonen skyldes trolig at det ble såpass mye demonstranter som valgte feil. De skulle gått til Stortinget for demoen mot muslimhets, men de tiltrakk seg media på Egertorget. Trist å se at såpass mange valgte å fokusere på det, for jeg tror svært få hadde brydd seg om de gjøkene på Egertorget.

    Men for all del, at TV2 velger å dekke fra Egertorget er etter min skjønn feil, men tabloid. Det er det som blir fokuset og jeg skjønner valget godt. At TV2 faktisk dekker reisa for Irving, det er langt over streken for hva som er greit. Når i tillegg opplegget rundt TV-opptredenen hans er så dårlig som det var - er det i tillegg latterlig. Å sende ham inn i studio uten kvalifiserte historikere som kan temaet for å debattere... Det blir bare for dumt.

    SvarSlett
  3. @Hobby fillosofen

    Det at alle har rett til å ytre seg betyr ikke at media bør dekke alt.
    Ytringsfrihet betyr ikke at en ekstremistisk og marginal gruppe bestående av 7 mennesker som demonstrerer har RETT til å komme på TV, mens hundrevis av demonstranter som representerer organisasjoner med tusenvis av medlemmer blir oversett.
    Ytringsfrihet betyr ikke at TV2 MÅ betale David Irving til Norge for at han skal få uttale seg her, når karen har både mer penger og bedre tilgang på media enn de aller fleste andre mennesker, både i England, Norge og resten av verden.

    SvarSlett
  4. Tullete artikkel, men det eneste som provoserer meg er at du konsekvent kaller nynazister og rasister for "høyreekstreme". På hvilket grunnlag gjør du dette?

    SvarSlett