tirsdag 22. september 2009

Helter bak murer


Fryktelig dårlige nyheter i kveld. Min aller beste venn i Palestina har blitt arrestert av israelske okkupasjonssoldater, på veg tilbake til Palestina etter et besøk i Norge. Han er en av de palestinerne som investerer hele sitt liv, sine krefter og sine lungers fulle kraft i den fredelige kampen for et fritt Palestina. Sånt er plagsomt for Israel, og jeg frykter veldig for hva de har tenkt til å gjøre med han. Israel er kjent for å være et av de veldig få landene som ikke anerkjenner internasjonal retts klare fordømming av bruk av tortur... Uff, vi må sørge for at de setter han fri umiddelbart!

Sjekk ut su.no og db.no for mer info omMohammed, og dersom du ønsker å bidra i kampanjen for løslatelse og vise din solidaritet, send en mail til freemohammad@su.no

fredag 11. september 2009

Det står om Lofotens framtid

Bare ei lita helg igjen til valgdagen på mandag. Litt skummelt, når man tenker på hva som kan bli konsekvensene av valget. Hvis de rødgrønne mister flertallet, og Høyre og FrP får mer de skulle sagt over norsk politikk kan vi være sikre på at det betyr full åpning for oljeindustrien i nord, slik begge disse partiene har programfesta. Selv om de borgerlige partiene ikke skulle klare å komme til enighet og vi kanskje får ei rein Arbeiderpartiregjering må vi regne med at kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja vil være tapt. Og slipper disse tre store partiene oljeindustrien til, betyr det at de gambler med hele framtida til regionen. Arbeidsplassene i fiskeri og resielivsnæringa kan gå tapt. Klimakonsekvensene av å starte utbygging av et nytt stort oljefelt vil også bli betydelige.

Jeg vil ikke ha noe av det. Derfor fortsetter jeg valgkampen helt fram til alle har avgitt sin stemme og valglokalene er stengt mandag kveld. For det er bare en stemme på SV som både er en stemme for å holde Høyre og FrP lengst mulig unna regjeringskontorene, og en stemme for å holde Lofoten, Vesterålen og Senja fri for olje. Så for alle som er opptatt av miljøet er det bare en ting å gjøre: stemme SV. Og gå gjerne inn på oppavsofaen.no og overtal alle du kjenner om at de bør gjøre det samme :)

onsdag 9. september 2009

Valgkamp på høygir!

De siste to ukene har jeg vært i Tromsø, Bergen, Stavanger, Oslo, Hamar, Alvdal, Tynset, Koppang, Elverum, Kristiansund, Oslo, Stange, Hamar, Kongsvinger, Trondheim, Hamar, Brummunddal, Oslo og Halden. *pust*
Gjennomsnittlig tre timer reising om dagen, og ingen tid til blogging.

Men nå er skolevalga tilbakelagt og plutselig er det mulig å sette seg litt ned foran PCen igjen.

Og da er det første jeg må si at jeg er utrolig stolt over alle de flotte SUerne i hele Norge som gjør en sinnsykt bra jobb med å reise rundt, prate med folk, ta skoledebatter, verve massevis av nye ungdommer til SU, male banner, aksjonere, skrive i lokalavisene, dele ut vafler og løpesedler og sende oppavsofaen-taler til alle de kjenner :)

Det er utrolig morsomt å drive valgkamp, og nå gleder jeg meg til innspurten. For vi kan ikke sakke ned tempoet nå.
Vi må nå enda flere med budskapet om at det er ungdom og vanlige folk som taper på høyresidas politikk, og vi må vise fram at alle de som ønsker en bedre skole, læreplass til alle, billigere og bedre kollektivtrafikk og lønn som fortjent for kvinner heller må stemme på SV enn på Arbeiderpartiet!

torsdag 3. september 2009

Læreplasser nå!

Driver valgkamp i hjemfylket om dagen, og i dag har jeg hatt stort oppslag i Østlendingen om mangelen på læreplasser i Hedmark. Det er sløsing med den ressursen som ungdom er, at så mange som 40 prosent foreløpig står uten læreplass!

Når vi ser at finanskrisa slår inn og gjør at mange blir stående uten læreplass, på tross av den positive utviklinga som vi har sett på landsbasis mens SV har styrt Kunnskapsdepartementet, så må vi skjønne at det må tas grep. Vi trenger en lærlingreform som gjør det mer lønnsomt for bedrifter å ta inn lærlinger, som stiller sterkere krav til det offentlige, og som gir elevene en lovfesta rett til læreplass. Yrkesfagelever må sikres lik rett som elever på studiespesialiserende til å fullføre den utdanninga de har begynt på!